Reclamă

Vremurile pe care le trăim nu sunt deloc ușoare. Lipsurile financiare, stresul provocat de războiul de la graniță, teama provocată de dezastrele naturale, sunt câteva dintre motivele pentru care nu mai avem liniște.  

În același timp, toate acestea ne provoacă un stres imens, ceea ce duce automat la scăderea imunității.  

Medicul Monica Pop susține că o alimentație sănătoasă și un cocktail de vitamine reprezintă cheia pentru a ne întări imunitatea în sezonul rece și nu numai. Încă din facultate, ea a învățat de la un profesor în vârstă despre importanța unei proteine consumate înainte de a ieși din casă pentru a activa mecanismele de apărare ale organismului.  

Sfaturile medicului Monica Pop pentru o imunitate de fier

„Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere”, a scris medicul pe Facebook. 

Pop accentuează importanța vitaminei D3, care trebuie luată permanent pentru a întări sistemul imunitar și a reduce șansele de îmbolnăvire. Vitamina D3 este un factor important pentru creșterea imunității, iar populația României are un deficit de aceasta, fiind astfel mai expusă la contaminări și îmbolnăviri. 

Monica Pop, sfaturi de aur pentru o imunitate de fier! Ce trebuie să facem obligatoriu atunci când ieșim din casă

Medicul recomandă un tratament de creștere a imunității, Proxilaxia îmbolnăvirii, care constă în administrarea de Isoprinosine (3 pe zi), vitamina A (2 capsule pe săptămână sau 1-2 ml din soluție) și vitamina D3 (3000-5000 u zilnic, iar la persoanele cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi) timp de o lună. Apoi, se continuă cu vitamina D3 (minimum 2-3000u zilnic) permanent și se efectuează o determinare anuală a nivelului de vitamina D3 în sânge. 

De ce ne scade imunitatea 

Scăderea imunității poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv stilul de viață, alimentația, boli, factori de stres, expunerea la toxine și alți factori de mediu. 

Un stil de viață nesănătos, care include consumul excesiv de alcool și fumatul, poate slăbi sistemul imunitar și poate crește riscul de îmbolnăvire. O alimentație inadecvată sau deficitară poate afecta, de asemenea, imunitatea prin furnizarea insuficientă de nutrienți necesari organismului. 

Anumiți factori de stres, cum ar fi o boală, o intervenție chirurgicală sau o traumă, pot afecta, de asemenea, sistemul imunitar. De asemenea, expunerea prelungită la toxine, cum ar fi poluanții din aer, apa și alimente, poate slăbi sistemul imunitar și poate crește riscul de îmbolnăvire. 

Prin urmare, este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră și să facem tot ce putem să ne creștem imunitatea.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro