Un bucureştean pasionat de colecţii de monede şi care deţine un detector de metale a avut norocul astăzi să găsească aproape 1000 de monede foarte vechi. Descoperirea a fost făcută în comuna Sabieşti din judeţul Dâmboviţa.

Polițiștii, muzeografii și arheologii au mers la locul descoperirii pentru prelua şi analiza tezaurul, informează Mediafax.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, poliţiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu un criminalist și doi arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească, din Târgoviște, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Dâmbovița, pentru a intra, luni, în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din București.

„Un bărbat din București, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activități de detecție și săpare a solului pe raza localității Sabiești a descoperit peste 980 de monede. Din primele verificări, se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 d. Ch și ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză și turcă“, se arată în comunicatul de presă IPJ Dâmboviţa.