Dacă vrei să de îmbogățești, există o posibilitate foarte mare ca secretul să se afle chiar la tine în casă. Iată despre ce este vorba!

Atunci când auzim despre o monedă extrem de valoroasă, cel mai probabil ne gândim că aceasta ar trebui să fie veche, sau confecționată dintr-un metal prețios cum ar fi aurul. Ei bine, adevărul este, în acest caz, cu totul altul.

Atunci când ne referim la monede, valoarea este determinată nu numai de raritate, dar și de starea de conservare. Așadar, dacă ai una în casă, care mai este și în stare bună, ai foarte mari șanse să de îmbogățești.

Moneda de un eurocent care valorează 7000 de euro

Ei bine, cea mai rară monedă este de un eurocent care a fost realizată cu o greșeală de batere, adică la dimensiunile uneia de doi eurocenți
dar și cu Mole Antonelliana pe avers.

Această monedă de 1 cent reprezintă Castel del Monte și nu Mole Antonellia, după cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia. Așadar, aceasta este extrem de rară.

Dacă se întâmplă să ai așa ceva prin care, trebuie să știi neapărat că aceasta valorează cel puțin 2.500 de euro, iar în unele licitații Bolaffi, au fost persoane care au plătit aproape 7.000 de euro ca să le cumpere. Se spune că ar exista aproximativ 100 de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație, scrie spynews.

Moneda care valorează 7000 de euro. O poți avea în casă chiar și tu!
economica.net

Cea mai valoroasă monedă românească modernă bătută vreodată

O piesă unică pentru colecționari, dacă este ne referim la monedele românești o reprezintă cea de 5 Lei 1879, o raritate. Falsuri de epocă, bancnote specimen, jetoane de cazino de la 1900 și multe alte piese unice pot fi licitate. Moneda are un preț de pornire de 10.000 de euro.

„Foarte greu de găsit, și la momentul apariției, și în momentul actual. Cea mai rară monedă în ceea ce privește tirajul. Este emisă special pentru colecționari, nu pentru circulație, deși are valoare de circulație, dar această monedă, în 35 de exemplare emisă de Banca Național, cea mai rara moneda românească, cu cel mai mic tiraj. În 2006, nicio altă țară din lume nu a emis 35 de exemplare. Cu cât va trece timpul, cu atât va fi o monedă mai greu de găsit”, spune un specialist, citat de economica.net. 

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.