Duminică, în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii, premierul Orban a fost întrebat dacă ar susţine un candidat la Primăria Capitalei, iar răspunsul lui Orban a deschis cutia Pandorei: „V-am spus că acesta este obiectivul nostru, să câștigăm Primăria Capitalei, să dăm și Bucureștiului o administrație normală.”. Tot aici, Orban a menţionat că din punctul său de vedere, mandatul lui Firea este egal cu zero, atunci când vine vorba despre investiţii.

Auzind declaraţiile, Gabriela Firea, a lansat un atac la adresa premierului Ludovic Orban, spunând că pentru ea: „Orban este egal cu Dragnea”

”A spus că are un singur obiectiv, nu acela de a face ceva bun pentru ţară, pentru români, ci de a schimba primarul general. Aţi văzut că dumnealui nu s-a putut abţine şi a anunţat obiectivul prioritar… Îmi spun şi mie prieteni, cunoscuţi, că dl Orban a declanşat jihadul împotriva mea, le-a spus absolut tuturor că dacă vor să se remarce, dacă vor să obţină funcţii şi poziţii înalte, trebuie să mă atace pe mine. Se întâlneşte cu tot felul de persoane, mai mult sau mai puţin oficiale şi ortodoxe aceste întâlniri, unele care nu ar trebui să aibă loc, spunând că în sondaje arată că eu nu pot să fiu schimbată decât dacă mi se vor face dosare, dacă mă bagă la puşcărie. Discută cu tot felul de jurnalişti de investigaţii, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar, doar vor schimba opţiunea bucureştenilor. „, a declarat Firea.