Reclamă
Reclamă

Momente de panică au avut loc recent în Brașov și Târgoviște, după ce au fost observate șerpi în locuri publice și private. La Brașov, o reptilă lungă de aproape un metru a apărut la una dintre terasele din centrul orașului, pe strada Republicii, provocând îngrijorare printre cei prezenți. Clienții s-au îndepărtat rapid când au văzut șarpele încolăcit în jurul picioarelor unei mese. Imaginile cu șarpele au fost ulterior publicate pe TikTok, strângând zeci de mii de vizualizări și sute de aprecieri.

Potrivit bizbrasov.ro, șarpele descoperit în Brașov este un șarpe de casă, cunoscut pentru faptul că nu este veninos și nici agresiv. Acesta este cel mai răspândit șarpe european, fiind prezent în diverse zone din România, de la litoral până la altitudini de peste 1.000 m. În postură defensivă, șarpele de casă poate lăți capul, ceea ce duce adesea la confuzia cu viperele.

Un alt incident similar a avut loc în Târgoviște, unde o familie a descoperit un șarpe ascuns în garajul din curtea casei, situat în cartierul Priseaca. Oamenii au sunat la 112 pentru a solicita ajutorul jandarmilor. Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a confirmat intervenția. „O femeie din cartierul Priseaca, municipiul Târgoviște a solicitat sprijinul jandarmilor apelând numărul unic de urgență 112, după ce a relatat faptul că un șarpe se află în garajul acesteia. În scurt timp, jandarmii au ajuns la adresa indicată și au observat în garaj, ascuns după niște cutii, un șarpe neveninos. Reptila a fost ridicată cu dispozitivul din dotare și, ulterior, îndepărtată într-o zonă cu vegetație”, au transmis reprezentanții instituției.

Reclamă

Astfel de cazuri sunt tot mai frecvente în ultimele luni. În luna mai, o familie din Olt a alertat autoritățile după ce a găsit un șarpe lung de 1,5 metri pe acoperișul casei. În aceeași perioadă, o familie din Râmnicu Vâlcea a sunat la 112 după ce a descoperit un șarpe de aceeași lungime în baia casei. Jandarmii din Constanța și Mehedinți au primit, de asemenea, apeluri de urgență pentru intervenția în cazuri similare.

Jandarmii sfătuiesc populația care se confruntă cu astfel de situații să nu se apropie de șerpi, să rămână calmă și să solicite ajutorul autorităților sunând la 112.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro