Ordinea de zi supusă mâine discuțiilor și votului reprezentanților UE a fost întocmită.

Printre acestea se află și punctul care vizează aderarea țării noastre Schengen. Astfel? Membrii Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne va decide mâine dacă România intră în spațiul comunitar

România are șanse de a intra în Schengen însă există încă temeri legate de acest posibil triumf

România așteaptă de ani buni să intre în Schengen. Această formalitate ar aduce numeroase avantaje care țin de libertatea călătoriilor și a transporturilor. Mai concret, românii gor avea liberă trecere la granițe. De asemenea, transportul mărfurilor va fi realizat mult mai facil între state.

Schengen constă de fapt într-o politică europeană prin care țările membre exclud toate tipurile de control la nivel de granițe. Astfel, comerțul și turismul devin mult mai ușor de practicat.

România și-a exprimat intenția de a intra în acest spațiu comunitar. Abia acum însă, aderarea noastră va fi supusă votului. Așadar, mâine, reprezentanții permanenți ai  UE vor vota în acest sens.

Cererea noastră de aderare la Schengen a fost deja inclusă pe Ordinea de zi de mâine. Experții privesc acest aspect ca pe un triumf, mai ales având în vedere impedimentele pe care le-am avut în această direcție.

Marea veste a fost dată pe rețelele de socializare de către un eurodeputat român. Este vorba despre Siegfried Mureșan. Acesta susține că România a demonstrat până acum că merită să intre în Schengen.

În ultimele luni, România a fost deschisă și a lucrat strâns cu instituțiile europene și cu autoritățile din Suedia, Olanda și Austria. Am răspuns tuturor îngrijorărilor și am demonstrat că țara noastră merită să fie în Schengen.”, a explicat eurodeputatul.

Cei de la conducere au purtat negocieri în acest sens până în ultima clipă. Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări în acest sens în urmă cu câteva zile. De altfel, premierul Nicolae Ciucă a susținut același lucru. Totuși, deși avem destul de multe șanse, există și voci care se tem de reacția austriecilor. Aceștia nu au fost de acord cu extinderea spațiului Schengen.