Starul argentinian al echipei de fotbal Barcelona, Leo Messi, ține suporterii și conducerea clubului în suspans și amână semnarea prelungirii contractului cu catalanii.

Reclamă

Mai mult atât, fotbalistul cu cele mai mari venituri din fotbal, după cum notează Forbes, pune mai multe condiții pentru a-și da acceptul.

O primă condiție are legătură cu partea financiară. Deși Messi a adunat 131 de milioane de euro doar din salarii și contracte de publicitate, se pare că argentinianul își dorește o mărire de salariu.

Cea de-a doua condiție are legătură cu demiterea lui Eric Abidal, cu care starul argentinian a intrat într-un conflict direct de curând și pe care Messi „nici nu vrea, nici nu poate sa-l mai vada”, dupa cum scrie jurnalistul spaniol Alberto Rambla.

A treia cerinta a lui Messi, si poate cea mai importanta, care poate pune în dificultate conducerea clubului catalan ține de componența băncii tehnice. Starul argentinian il vrea la cârma echipei pe Xavi Hernandez, considerând că Quique Setien nu este un antrenor de cel mai înalt nivel, așa cum merită Barca.

Acum câteva săptămâni, Leo Messi declara că el își dorește să rămâna la echipa care l-a făcut celebru, dar că trebuie să simtă că este dorit acolo în continuare:

„Am spus-o de multe ori, iar asta este ideea mea. Atata vreme cat oamenii ma vor dori la Barcelona, eu vreau sa raman si nu vor exista probleme. Am spus, la fel, de multe ori ca suntem buni si suntem fericiti la echipa, ca suntem angrenati intr-un proiect castigator si ne vom lupta pentru toate trofeele asa cum am facut-o dintotdeauna. Asta este ideea mea, sa raman in acest club. Vreau sa cuceresc din nou trofeul Champions League, vreau sa castigi campionate si mereu ma voi gandi la asta. Eu mereu am avut optiunea de a pleca de la Barcelona, inca de dinaintea clauzei actuale din contract. Au fost ocazii cand puteam pleca de la club, au fost multe cluburi interesate si dispuse sa-mi achite clauza de reziliere, dar in niciun moment nu m-a tentat sa plec asa cum nu este cazul nici acum. O repet. Daca clubul vrea sa raman, eu raman.”, declara Messi.