Plaja din Eforie Sud urmează să fie extinsă, ajungând până la 100 de metri.

După ce plaja din Mamaia a fost extinsă, o noua stațiune va beneficia de astfel de servicii. Autoritățile din Eforie Sud au decis ca plaja să fie extinsă pentru a rezolva problema cu șezlongurile datorită numărului mare de turiști. Echipamentele necesare urmează să fie montate, iar lucrările vor începe luna viitoare. 

Prima plajă care a fost extinsă este cea din Mamaia, iar turiștii s-au declarat nemulțumiți. Motivul este unul destul de clar, distanța dintre șezlong și apă este mult prea lungă. Deși totul este mult mai spațios și toată lumea are loc, o parte din turiști consideră că acum este mult prea mari decât și-ar fi dorit.
Lărgirea plajei va începe de luna viitoare, în septembrie, iar termenul de execuție este sfârșitul anului. Proiectul de reabilitare ajunge la 800 de milioane de euro, bani ce provin din fondurile Uniunii Europene. Se vor adăuga 226 de hectare de plajă de la Mamaia până în Mangalia.
„În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina.”, a transmis reprezentantul firmei care se ocupă de lucrare, Bennart Zijderveld.
Pe plaja din Eforie Sud au început lucrările pentru a începe extinderea. Mai multe conducte vor fi asamblate și cu ajutorul lor se va extrage nisip din Marea Neagră. Se dorește ca plaja să ajungă la 100 de metri lățime, față de cât este în prezent, doar 10-15 metri.
„Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri.”, a spus Hristu Uzun, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral).
Social media

Localnicii și turiști sunt încântați de extinderea plajei

Localnicii și turiști se declară încântați de proiect și abia așteaptă să fie terminat proiectul. Plaja era prea îngustă și avea nevoie de retușuri. Totodată, eroziunea a ajuns până la balustradă și, astfel, nu vor avea probleme următoarele decenii.

„Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare.”, a spus un turist venit în vacanță.

„Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, explică un localnic.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.