Violenta a escaladat în teritoriile ocupate ale Cisiordaniei după moartea unui cioban israelian de 14 ani, Benjamin Achimeir, în apropierea unui sat palestinian. Premierul Benjamin Netanyahu a catalogat incidentul drept „o crimă odioasă”, iar forțele de securitate israeliene au inițiat o vastă operațiune de căutare și urmărire a responsabililor, considerând incidentul un „atac terorist”.

Benjamin Achimeir a dispărut în timp ce își păzea oile lângă satul palestinian al-Mughayyir. După lansarea unei operațiuni ample de căutare de către armată și civili, trupul său a fost descoperit sâmbătă.

Ca răspuns la această tragedie, Netanyahu a solicitat cetățenilor israelieni să permită forțelor de securitate să-și efectueze investigațiile fără obstacole, în timp ce atacuri ale coloniștilor israelieni asupra satelor palestiniene au avut loc, lăsând în urmă cel puțin un mort și aproximativ 30 de răniți. Incidentele violente au inclus împușcături și aruncarea cu pietre, afectând atât localități cât și vehicule aflate în apropiere.

În urma evenimentelor tragice, armata, poliția și serviciul de informații Shin Beth au unit forțele în căutarea celor responsabili de moartea tânărului cioban, încercând să aducă vinovații în fața justiției și să prevină noi escaladări ale tensiunilor din regiune.