Reclamă
Reclamă

Moartea politicii în România pare să fie o cauză a perioadei de stres din ultimele două luni de zile. Cetățenii României par să nu-și mai pună deloc încrederea în politicieni.

Biroul de Cercetări Sociale a efectuat un sondaj, publicat miercuri, pentru a afla clasamentul politicienilor. Printre cei mai favoriți se regăsește actualul președinte al României. Se pare că Iohannis înregistrează o preferință de până la 43%. Cu toate acestea s-a înregistrat un fenomen care vine să confirme lipsa încrederii în politică. Persoanele vizate în această perioadă de neîncredere, sunt cele de pe scena politică. Moartea politicii vine pe fondul exagerat de stres.

În ciuda așteptărilor, PSD, nu s-a bucurat de cine știe ce simpatie de pe urma campaniei lor negative pe baza situației actuale. Oricât de mult au încercat să denigreze liderii responsabili de „închisoarea României”, nu au atras foarte mulți simpatizanți. Astfel încât, PSD, este încă pe locul de jos al listei. Această ură vine la pachet cu o necunoaștere a actualilor lideri ai PSD.

PNL nu se află într-o situație mai bună. În ciuda faptului că președintele țării se află pe un loc fruntaș, Orban este plasat pe locul al 13- lea. Chiar mai departe de Ponta și Marcel Ciolacu. În fruntea listei pot fi regăsite personalități ieșite din schema politică de ceva timp. Traian Băsescu se bucură de o însemnată simpatie: 29% din populația țării.

Reclamă

Lista continuă desemnează o simpatie de 31% pentru principesa Margareta, custodele Coroanei. Printre cei mai apreciați, se pare că sunt și Dacian Cioloș cu 27%. Pe locul 5 este Gabriela Firea cu un procentaj de 26%. Cum, probabil era de așteptat, pe ultmle locuri se regăsesc Viorica Dăncilă și Nicolae Bănicioiu.

Resetarea PSD și fanii lui Barna

Moartea politicii își are rădăcinile în marea dezamăgire a PSD. Partidul și-a dezamăgit susținătorii, mulți dintre ei considerând că, fără PSD, ne luăm adio de la politică. Valul de neîncredere în PSD vine cu dorința de resetare a partidului. Din câte se pare, această dorință e mai mare decât interesul manifestat pentru partidele PMP sau, mai cunoscutul, USR. Barna pare să fi intrat într-un con de umbră. Cu toate acestea rămâne în topul preferințelor celor mai tineri.

Capacitatea Lui Barna de a privi totul cu o doză de umor este încântătoare. De curând a fost în atenția tinerilor pentru pamfletul unui clip cu el. Liderul politic a preferat autoironia. Clipul în care se preface că are diferite activități l-a adus în atenția publicului săptămâni la rând. Celebrul „Prefă-te că muncești cu Dan Barna”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro