Originea lui Slender Man

Slender Man apare prima dată apare în anul 2009. Acesta era încadrat la categoria de „fotografii paranormale”. Forumul Something Awful („Ceva Groaznic”),  cu câteva website-uri similare, au organizat un concurs de „fotografii paranormale”. Participanții la acest concurs aveau de prelucrat niște fotografii. Din ele ar fi trebuit să reiasă o imagine terifiantă. Fiecare din ele trebuia să fie însoțită de câte o poveste de groază. Astfel apare o legendă urbană complexă care să te bage în sperieți.

Reclamă

„Una dintre cele două fotografii recuperate de la petrecerea de la Stirling City Library. Făcute în ziua în care 14 copii au dispărut fără urmă. Înfățișează ceea ce a ajuns să fie cunoscut ca Slender Man. Diformitățile au fost catalogate drept defecte ale peliculei. Librăria a fost mistuită de un incendiu o săptămână mai târziu. Fotografiile reale au fost confiscate de autorități. 1986, fotograf: Mary Thomas, dispărută din 13 iunie, 1986.” Este textul care însoțea fotografia de alături.

Evoluția poveștii

Pozele aparțineau lui Eric Kundsen. Au devenit foarte cunoscute, fiind super votate. Teama inspirată de imagini au creat un fenomen straniu. Poza a fost distribuită masiv în online. Aerul misterios și atmosfera bizară din imagini îngrozeau și cucereau totodată. Ideea de pericol iminent a convins oamenii că nu poate fi o prelucrare grafică. Astfel se împrăștie fotografiile ca dovezi ale existenței unei făpturi malefice.

Eric Knudsen a încercat să oprească acest fenomen. Dezmițând personal în nenumărate rânduri toate declarațiile făcute de oamenii convinși de veridicitatea operei sale. A adus mai multe explicații legate de prelucrarea fotografiilor sale. A precizat că s-a inspirat din imaginea „Omului Înalt” (interpretat de Angus Scrimm) din filmul horror Phantasm (1979).

Au fost câțiva „detectivi” care au venit cu argumente zdravene. Toate atestau existența acestei ființe înalte. Au reușit să aducă teorii puternice. Dovezi concludente care să dovedească existența lui. Astfel se ajunge la niște „dovezi ale adevăratei origini a mitului”. Fotograful s-ar fi inspirat dintr-o legendă mult mai veche. Noua teorie spunea că ar fi datat de cel puțin 2 mii de ani. Parcul Național Serra da Capivara din Brazilia ar deține desene rupestre din 9000 î.H.

Omul înalt, dovada supremă

„Băiețelul meu, Lars… nu mai e. A fost luat din propriul pat. A dispărut fără urmă. În cameră nu am găsit decât un petic de pânză neagră dintr-un material cu care nu sunt familiar. Este moale și plăcut la atingere, mai gros decât cânepa. Lars a venit la mine ieri, țipând cât îl țineau plămânii că „Omul este afară!”. L-am întrebat la cine se referă dar el a început să-mi spună despre „Der Grosmann” (…) Lars mi-a spus că ‘Der Grosmann’ a apărut la marginea pădurii și că ieri ar fi intrat în grajdurile noastre. Mi-a mai spus că a văzut una dintre vacile noastre, moartă, atârnată într-un copac. Nu i-am dat atenție… dar acum, Lars numai e. În dimineața asta am văzut ceva straniu la marginea pădurii. Trebuie să-l găsesc pe Lars și trebuie să plecăm din locul ăsta blestemat.”

Din păcate lucrurile au degenerat, multe atacuri i-au fost atribuite lui. S-a creat o isterie generală, mulți erau în căutarea lui Slender Man. Un asemenea scenariu a avut loc în anul 2014. Două fetițe au atacat una dintre colegele lor. Au înjunghiată de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie. Aceasta a fost abandonată într-o pădure. A reușit să se târască până la șosea, unde a fost descoperită un bărbat. A dus-o la spital, însă era prea târziu. Fetele au declarat la interogatoriu că au făcut asta ca tribut  pentru Slender Man.