Marea Neagra ascunde sute de epave, iar fiecare dintre ele are povestea sa.

În toamna anului 1968, vasul Grecesc Evanghelia  a eșuat în condiții misterioase în stațiunea Costinești. Epava a devenit de-a lungul anilor un simbol al stațiunii, de care multe generații de tineri și-au legat amintirile.

În prezent, vasul a devenit o adevărată epava. Guvernul României nu și-a dat interesul să o restaureze, iar oamenii au scos tot fierul care s-a putut fura din ea. De la an la an, starea vasului se înrăutățește vizibil. Din imaginea ei de altădată, a rămas doar o umbră de care se lovesc valurile Mării Negre.

În jurul Evangheliei s-au format numeroase legende, iar adevărata ei poveste este greu de adus la suprafață. Unul dintre cele mai cunoscute zvonuri despre vas este că acesta a fost lăsat să eșueze, pentru a putea fi încasați banii de pe asigurare. Casa de asigurări a refuzat însă plata, deoarece îmrejurările în care epava a eșuat au fost considerate misterioase și necredibile.

50% accident, 50% eșuată intenționat de către proprietarul ei. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei care au studiat istoria navei.

Cu toate acestea, este regretabil ce se întâmplă în prezent cu ea. Evanghelia ar putea fi una dintre cele mai profitabile afaceri de pe malul Mării Negre, însă nimeni nu pare să își arate interesul pentru ea. Datorită deteriorării, există posibilitatea ca vasul să dispară în totalitate, iar misterele din jurul lui să rămână doar o amintire.