Marți, patroana unei pensiuni din zona Sucevei a murit infectată cu coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Familia știa că femeia se află în stare gravă, dar nu își explică cum s-a petrecut totul atât de repede. Pacienta de 64 de ani s-a stins din viață foarte rapid, încât apropiații sunt contrariați și consideră că ceva este la mijloc în toată această poveste.

Pe 10 martie, femeia s-a prezentat la medicul de familie pentru un control banal. Acesta i-a spus că are ceva probleme cardiovasculare și este posibil să aibă apă la plămâni, așa că i-a recomandat să meargă la spital. Ajunsă la spital, pacienta a declarat că a fost recent într-o excursie împreună cu soțul ei în Dubai și Maurițius. Cum cazurile de coronavirus se înmulțeau, femeia a fost monitorizată însă nu a avut niciun simptom.

La insistențele soțului său, femeia a efectuat un test pentru COVID-19 care a ieșit negativ. Văzând că starea soției este din ce în ce mai gravă, soțul a cerut din nou testarea pacientei. Cel de-al doilea test a ieșit pozitiv.

Virus luat din spital?

După confirmarea infectării, soțul femeii susține că aceasta a luat virusul din spital, nu în timpul vacanței.

„De acolo a luat bacteria ucigașă. În perioada asta nu a fost tratată nici corect, nici la obiect și nici prompt. Am insistat foarte tare să i se mai facă o probă la coronavirus, să vedem testul. I s-au recoltat probe joi, iar până vineri după-amiază proba a stat în spital. Am mers și am luat proba cu acte legale într-o ladă frigorifică mică, dată de cei de la Infecțioase, și am fugit la Iași. La ora 6 am fost la laborator, iar la ora 12 noaptea mi s-a comunicat că rezultatul este pozitiv”, a spus soțul femeii decedate.

Pacienta a fost transferată de la Suceava la Iași. În timp de cobora din spitalul sucevean, femeia a intrat în stop cardio-respirator, însă medicii au reușit să o resusciteze și să o stabilizeze. În drum spre Iași, pacienta mai intră încă o dată în stop cardio-respirator. Echipajul medical de pe ATVM a resuscitat-o din nou.

După câteva zile de spitalizare la Boli Infecțioase Iași, femeia a decedat. Familia pacientei consideră că nu virusul chinezesc este cel care a dus la decesul femeii ci lipsa de profesionalism și tragerea de timp.

Toți membrii familiei au fost testați, iar rezultatul lor a fost negativ. Acest lucru face apropiații să creadă cu tărie că femeia a fost infectată în spital.