Organizația Miss Univers a negat recent informațiile conform cărora Arabia Saudită ar urma să participe la concursul din 2024, catalogând aceste afirmații drept “false și înșelătoare”. Declarația oficială vine în urma anunțului făcut de Rumy al-Qahtani, regina frumuseții din Arabia Saudită, despre presupusa sa participare la prestigiosul eveniment. Organizația a subliniat că nu a existat niciun proces de selecție pentru reprezentanți din această țară și a clarificat că, în acest moment, Arabia Saudită nu se află printre țările care au confirmat participarea.

În ciuda entuziasmului generat de postările pe rețele sociale ale lui Al-Qahtani, în care aceasta își exprima onoarea de a reprezenta Arabia Saudită la Miss Univers, organizația a fost fermă în declarațiile sale. “Arabia Saudită nu va avea această oportunitate de a se alătura prestigiosului nostru concurs până când nu va fi definitivă o confirmare de la comisia de aprobare,” conform comunicatului organizației.

În plus, un purtător de cuvânt al Miss Universe a explicat pentru CNN că orice candidat interesat de participare trebuie să treacă prin același proces de selecție, implicit regina frumuseții din Arabia Saudită, dacă dorește să ia parte la concurs. Până la momentul actual, Rumy al-Qahtani nu a oferit niciun comentariu suplimentar.

Evenimentul Miss Univers 2024, programat să aibă loc în Mexic în luna septembrie, promite să fie inovator, eliminând limita de vârstă pentru participante, o premiere în istoria concursului. Acesta este planificat să reunească reprezentante din peste 100 de țări, marcând astfel un nou capitol în istoria competiției mondiale de frumusețe.