Reclamă
Reclamă

Noapte albă pentru salvamontiștii din Bihor. Peste 11 ore a durat misiunea de salvare în cazul unui turist din Ungaria, căzut în abruptul unei cascade. Bărbatul a fost coborât cu targa, lucru îngreunat de terenul accidentat din zonă. Și în Prahova, doi turiști din Germania au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce s-au aventurat într-o drumeție pentru care nu erau pregătiți. În total, în ultimele 24 de ore în România, 23 de persoane au fost salvate de pe munte, dintre care 9 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Turistul din Ungaria voia să facă o drumeție în Munții Bihor. Aventura s-a încheiat brusc, când bărbatul a căzut în abruptul cascadei Săritoarea Bohodei (Vl. Aleului) și s-a rănit. În urma apelului la 112, salvamontiștii au pornit în căutarea lui.

„Din cauza conformației zonei de intervenție: teren accidentat și prezența a numeroase doborâturi de arbori care afectează atât posibilitatea de acces la victimă cât, în special, traseul de evacuare a tărgii în care a fost imobilizat accidentatul, la intervenție au fost dislocate și patrulele care asigură permanența Salvamont în zona satului de vacanță Vârtop și stațiunii Stâna de Vale, precum și un echipaj suplimentar de la Oradea”, au transmis reprezentanții Salvamont Salvaspeo Bihor.

Reclamă

După aproape 11 ore de la apelul la 112, misiunea s-a încheiat, iar victima coborâtă cu targa la baza muntelui a fost transportată la spital.

Și în Prahova, doi turiști străini au avut nevoie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de ajutorul salvamontiștilor.

„Un turist și o turistă din Germania, care nu și-au planificat corect drumeția în Bucegi din punct de vedere al duratei și posibilității lor fizice de a parcurge traseul de pe Jepii Mari, au avut nevoie de intervenția noastră. Echipa de prim răspuns a ajuns la ei și i-a acordat primul ajutor medical turistei, care era accidentată la membrul inferior”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova.

În total, în ultimele 24 de ore, în România, 23 de persoane au fost salvate de pe munte, dintre care 9 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transportul la spital.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro