Christo Grozeve este un jurnalist din Rusia, care  susține că înlăturarea lui Vladimir Putin de la conducere ar putea avea loc mai devreme decât s-a preconizat în presa internațională.

Jurnalistul precizează că amenințările liderului de la Kremlin, privind un atac nuclear, i-a făcut pe reprezentanții Serviciilor Secrete de la Moscova să ia în calcul o posibilă lovitură de stat care să îi aducă sfârșitul președintelui.

Ordinul care l-ar putea distruge pe liderul de la Kremlin

Amenințările pe bandă rulantă, pe care Vladimir Putin le face în plin război cu Ucraina, i-au pus pe gânduri pe reprezentanții Serviciilor Secrete din Rusia.

Elitele GRU și FSB ar fi luat deja în calcul pregătirea unei lovituri de stat, în cazul în care președintele rus, Vladimir Putin ar ordona lansarea unui atac nuclear.

„Aceste elite caută deja modalități de a-și muta banii și familiile în afara țării, în așteptarea căderii lui Putin. Lovitura de stat ar putea veni în momentul în care Vladimir Putin le va ordona generalilor săi să efectueze un atac nuclear.

Sursa: Social Media

Dacă Putin decide să dea ordinul de a folosi arme nucleare, el trebuie să fie sigur că toți cei de pe lanț vor executa acest ordin.

Dacă cineva nu se conformează, atunci acesta va fi un semnal de insubordonare. Și poate chiar moartea fizică a lui Putin. Până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin.”, a declarat jurnalistul rus Christo Grozev la Radio Liberty, conform evz.ro.

Rusia, șanse minime de a câștiga acest război

Jurnalistul rus, Grozev susține că Vladimir Putin  este conștient de situația în care se află armata sa și tocmai de aceea transmite avertismente repetate, referitoare la un posibil atac nuclear. Ziaristul este de părere că Rusia nu ar avea nicio șansă în fața Ucrainei, fără a recurge la arme nucleare sau la o mobilizare generală.

„Un astfel de ordin i-ar permite să crească masiv numărul de trupe în Ucraina, poate schimbând cursul războiului în favoarea sa.

Dar ordinul ar provoca, de asemenea, o explozie socială în rândul rușilor obișnuiți, deoarece ar însemna să se recunoască faptul că operațiunea militară specială – pe care până acum Putin a prezentat-o ca un succes răsunător – a eșuat.

Fără a recurge fie la arme nucleare, fie la o mobilizare generală, Rusia nu are aproape nicio șansă de a câștiga războiul. Elita de securitate înțelege acest lucru și de aceea este cel mai probabil ca ea să încerce să-și răstoarne liderul.”, a încheiat Grozev, pentru sursa citată anterior.