Mirela Baniaș este o fostă concurentă a emisiunii „Insula iubirii”. Aceasta a trecut printr-un adevărat coșmar în urmă cu ceva timp, când a fost deținută pentru mai bine de patru ani în penitenciar pentru comiterea infracțiunii de fraudă bancară.

Povestea cutremurătoare a Mirelei Baniaș din spatele gratiilor

Fosta concurentă a emisiunii „Insula iubirii” și-a ajutat în urmă cu câțiva ani soțul. În ce sens? Aceasta a furat din banca în cadrul căreia își desfășura activitatea suma de 100.000 de euro. Soțul său a reușit să fugă cu banii, iar, în schimb, Mirela Baniaș a fost condamnată cu pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare. În penitenciar, aceasta a trăit cea mai groaznică perioadă a vieții sale, deoarece era la un pas de a fi ucisă.

Mirela Banias de la Insula Iubirii, totul despre chinurile din pușcărie. Cum ajunsese bruneta la un pas de moarte, atunci când a fost amenințată de colega de celulă
Spynews.ro

Mirela Baniaș a trăit în închisoare o adevărată dramă. Într-un penitenciar de maximă securitate, a îndurat un tratament dur din partea colegelor sale de celulă. Într-o declarație pe care a dat-o la „Insula Iubirii”, Mirela Baniaș a mărturisit că una dintre colegele sale de celulă a vrut să o ucidă. Aceasta din urmă plănuise să o atace cu cuțite pe care și le confecționa din conserve. Femeia în cauză, care crima Mirelei Baniaș, era cunoscută ca fiind o ucigașă extrem, dar extrem de periculoasă. Își dorea foarte mult să o ucidă pe Mirela Baniaș.

Răpusă de ură față de Mirela Baniaș, aceasta își confecționa cuțite din conserve toată ziua. S-a întâmplat ca femeia în cauză chiar să o atace pe Mirela Baniaș, dar fosta concurentă a emisiunii „Insula iubirii” a scăpat ca prin urechile acului. Acest lucru s-a datorat unei alte colege de celulă care a intervenit la scandalul iscat între cele două și chiar a pornit o luptă, la propriu, cu femeia în cauză pentru a-i putea salva viața Mirelei Baniaș.

Cine i-a făcut ispitei viața un calvar în închisoare?

„Eu mergeam de la bancă acasă și era la televizor episodul, nu știu…, cu o femeie care i-a dat 80 de lovituri de cuțit iubitului…Intru în cameră, când mă întorc, una cu un zâmbet mă aștepta! Și când am văzut-o, mi-am dat seama că era cea de la televizor. Ea stătea la masă, râdea și zice *Dar nu mă cunoști…?*

[…]

Mă gândeam că dacă bat în ușă și strig să mă scoată de aici ca ea e criminala, toată perioada o să mă terorizeze. Mi-a zis că moneda de schimb nu e leu, euro, ca la bancă, ci dacă nu am țigări, nu supraviețuiesc. A făcut o obsesie pentru mine tipa. Îmi zicea *Eu te omor pe tine*, stând la masă, mâncând…Și am văzut cum a început să-și facă cuțite din conserve. Toată ziua lucra să-și facă cuțite. Într-o noapte a vrut să mă atace și una dintre deținute a sărit și s-a bătut cu ea pentru mine. A dat-o cu capul de calorifer. Atunci m-am trezit și a venit poliția. A fost foarte greu… Am fost și bătută”, a declarat Mirela Baniaș la „Insula iubirii”.

Momente de disperare în închisoare

Mirela Baniaș și-a luat inima în dinți și a povestit despre drama chinuitoare prin care a trecut pe timpul șederii în închisoare. A început cu munca cea mai de jos. Nu putea să doarmă nopțile, pentru că se ruga să se sfârșească mai repede totul, să poată cu ieși teafără din închisoare.

„Am fost nevoită să stau aproape jumătate din pedeapsă în regim închis. Am muncit foarte mult să ies de acolo. Am lucrat un an la o spălătorie, am spălat toate hainele la tot penitenciarul. Mă dureau brațele când întindeam…Erau niște șobolani…”, a declarat Mirela Baniaș în timpul difuzării emisiunii „Insula iubirii”.

După acest incident, Mirela Baniaș a divorțat, după o căsnicie care a durat 10 ani, de soțul său. Cel din urmă i-a recunoscut când se aflau la Judecătorie că, pe parcursul mariajului cu ea, a mai avut, în paralel, o altă relație de 11 ani.