Celebrul prezentator al emisiunii „Din dragoste”, a povestit pe blogul său, despre cele mai inedite momente ale Revoluției din 1989. Cum era atunci Bucureștiul și care era atmosfera. Acesta a publicat întreaga poveste, chiar pe 21 decembrie, când s-au împlinit fix 32 de ani de la momentul în care a căzut regimul Ceaușescu.
Mircea Radu a denumit creația sa de pe blog, „Revoluția mea”. Acesta a ținut să împărtășească cu noi, amintirile sale din acea perioadă, cum au decurs lucrurile din perspectiva sa și cum s-a schimbat România după regimul comunist.
Cum își începe Mircea Radu destăinuirile
„În acel 21 decembrie aveam 21 de ani. Era soare și un pic după prânz când am plecat de acasă cu gândul să ajung la Universitate unde se dădea cu tomberoane de gunoi în milițieni – aflasem asta de la mama unui prieten, care adăugase: ‘Să stați acasă! Că aici, în Centru, e prăpăd!’
„Dacă ar fi zis sugrumată de emoție sau ar fi urlat a disperare ‘E Revoluție!’ nu aș fi mișcat un deget; dar la vârsta aia, în condițiile alea, ideea de a bate rău autoritățile era un vis. O șansă nesperată și greu de presupus că s-ar mai fi ivit curând, deci trebuia să acționez”, a scris Mircea în prima parte de blogului.
Ce a facut Mircea Radu în ziua Revoluției
„Am coborât la Metrou. După două stații am ajuns la Piața Victoriei 2 apoi am schimbat către Romană – aș fi mers apoi pe jos până la Universitate; știam străduțe lăturalnice și ganguri în care speram să mai găsesc tomberoane neatinse. Scara rulantă mă urca de pe peron către suprafață. O trecere lină. Un urcuș fără piedică și fără niciun efort. Întâi a fost un zgomot înfundat ca atunci când pui mâinile pe urechi în apropierea unui stadion. Zgomotul își făcea loc printre sunetele din subteran înlocuindu-le și acoperindu-le treptat.
A devenit vuiet. Un vacarm în care se strigau lozinci anti. Au urmat imaginile – în dreptul Restauratului Grădinița, dintr-un trotuar pe altul al Bulevardului Magheru, formațiuni de luptă, în gardă, cu arme, scuturi și căști albe pe cap – nu mai văzusem așa ceva niciodată, nici nu știam că există, erau români?- față-n față cu câteva zeci de oameni, nu mulți, care strigau „Jos Ceaușescu!”
Cum s-a schimbat viața celebrului prezentator în acea zi
Mircea Radu, era doar un copil pe vremea Revoluției. El a trăit intens fiecare clipă a acelor zile de coșmar și povestește cu lux de amănunte cum s-a simțit și ce a făcut el în 1989.
„Atunci, în momentul ăla, viața mea a devenit alta. Așa cum unii se nasc și trăiesc liberi, eu am avut cea dintâi senzație de libertate la 21 de ani. Lumea se schimbase. Nu era urmă de milițian pe nicăieri. Și niciun tomberon„ , a mai povestit Mircea Radu. El și-a amintit de asemenea că: „de dimineață, cât stăteam la coadă la pâine, am văzut trecând pe Șoseaua Colentina camioane care duceau în remorcă sicrie. Erau zeci, puse unul peste altul”.
Ce le va spune Mircea copiilor săi când vor crește
„Când copiii mei vor crește și vor dori să afle despre revoluția mea, am să îi rog să citească rândurile astea. Iar dacă vor vrea mai mult de atât, adevărul adică, am să le spun că la 21 de ani am eșuat. Și-abia atunci s-ar putea să dau drumul unei lacrimi”, și-a încheiat Mircea Radu confesiunea.