Reclamă
Reclamă

Mircea Geoană și Nicolae Ciucă au început neoficial pregătirile pentru campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din 15 septembrie 2024.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este deja activ pe rețelele de socializare, cu pagini și grupuri dedicate campaniei sale sub numele de „Mircea Geoană Președinte”. Acesta încă nu și-a anunțat oficial candidatura, dar prezintă o mobilizare semnificativă în mediul online, utilizând platforme precum Facebook, TikTok, Instagram și WhatsApp. Pe Facebook, noua sa pagină a adunat deja 17.000 de urmăritori, iar un grup public dedicat campaniei sale are peste 1100 de membri. La nivel declarativ, Geoană a precizat recent că „eventuala sa decizie va fi legată de calendarul politic intern” și că va face un anunț oficial „la momentul potrivit”.

Pentru a-și face cunoscută viziunea, Geoană a participat la diverse întâlniri în țară, în contextul lansării cărții sale „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, deși nu a confirmat oficial participarea sa în cursa electorală, se pregătește intensiv. Afișele cu imaginea sa de candidat au fost deja distribuite în timpul campaniilor recente pentru locale și europarlamentare, iar pe noul său website, nicolaeciuca.ro, pot fi găsite extrase din viitoarea sa carte, „Un ostaș în slujba țării”. În această carte, Ciucă vorbește despre pasiunea sa pentru pescuit și despre tranziția sa de la militar la om politic. De asemenea, el atrage atenția asupra pericolului reprezentat de mișcările populiste și extremiste.

Până în acest moment, George Simion, liderul AUR, deși are un website actualizat, nu a furnizat informații legate de o eventuală candidatură pentru Cotroceni. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu are un website activ și nu există informații despre vreo carte publicată sub numele său.

În concluzie, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă se mobilizează neoficial pentru alegerile prezidențiale din 2024, utilizând mijloace diverse pentru a-și promova candidaturile, chiar dacă anunțurile oficiale încă se lasă așteptate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro