Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024

Mircea Geoană, care ocupă în prezent funcția de secretar general adjunct al NATO, are mandatul prelungit. A fost anunțul lui Jens Stoltenberg, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului politician român. 

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024. Jens Stoltenberg a luat această decizie în semn de recunoaștere pentru eforturile fostului politician român de până acum. Se pare că Geoană este o figură foarte apreciată în cadrul Alianței, așa că și-a câștigat pe deplin poziția pe care o are.

Mircea Geoană a fost un remarcabil secretar general adjunct al NATO şi un mare sprijin pentru mine personal într-un moment critic pentru securitatea euro-atlantică. Abilităţile sale politice, expertiza şi tactul în condiţii de presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianţa noastră transatlantică. În semn de recunoaştere a muncii sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulţumesc lui Mircea pentru dăruire şi aştept cu nerăbdare să ne continuăm munca împreună., a transmis secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană ocupă această funcție la conducerea NATO de aproximativ trei ani. El a fost numit secretar adjunct al Alianței în octombrie 2019.

Mesajul lui Mircea Geoană, după ce i-a fost prelungit mandatul

Mircea Geoană a primit decizia de prelungire a mandatului său cu multă recunoștință. Pe lângă mulțumirile adresate lui Jens Stoltenberg, pentru încrederea pe care i-a acordat-o, el a avut și un mesaj pentru românii de rând.

Mai exact, el i-a încurajat pe toți să nu renunțe la țelurile lor, indiferent de cât de greu poate părea drumul.

Este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă., a declarat el.

Share.