Reclamă
Reclamă

Mircea Geoană a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că nu dorește să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. „Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare,” a afirmat Geoană.

„Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a mai spus Mircea Geoană, subliniind că nu exclude candidatura la președinție, dar ca independent.

Anterior, apăruseră informații potrivit cărora Marcel Ciolacu ar fi transmis în ședința coaliției că PSD ar putea să-l desemneze candidat pe Mircea Geoană la prezidențiale. În acest context, Geoană a precizat că este deschis la o susținere cât mai largă, cu condiția ca aceasta să respecte orientarea sa referitoare la interesul strategic al României. „Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă, dar cu o singură condiție: să se respecte orientarea mea în privința interesului strategic al României”, a adăugat acesta.

Reclamă

Tot vineri, conducerea PNL a decis că liberalii vor avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. „Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a anunţat liderul PNL.

Așadar, Mircea Geoană a exclus posibilitatea de a candida din partea PSD, dar nu a eliminat varianta unei candidaturi independente, subliniind importanța respectării direcției sale strategice pentru România.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro