Războiul dintre Rusia și Ucraina durează deja de 83 de zile, iar sfârșitul pare că este departe. Ofensiva rusească nu se oprește, iar ucrainenii continuă să reziste. Recent, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre situația tensionată de la granițele noastre și despre felul în care se va desfășura războiul de acum.

În cadrul unui interviu recent, Mircea Geoană a vorbit despre felul în care artă războiul acum. Acesta a declarat că ofensiva rusească a început să obosească, iar progresul făcut de soldații lui Vladimir Putin este „minimal”. Mai mult, acesta a declarat că Alianța va continua să susțină Ucraina, considerând că țara lui Vlodimir Zelenski „merită” victoria.

„Este foarte clar că la multe săptămâni după declanşarea războiului împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă obiectivele acestei campanii sunt departe de a fi îndeplinite. Au pierdut războiul pentru Kiev, iar în partea de est, în Donbas şi chiar şi în sud progresul forţelor ruseşti este minimal şi în multe zone vedem contraofensiva forţelor ucrainene.

De aceea, miniştrii de externe din NATO au reconfirmat faptul că vor continua să susţină Ucraina, procesul demarat la Ramstein de coordonare pentru asistenţă militară va continua, Ucraina va fi şi mai bine pregătită, şi mai bine echipată şi avem toată încrederea că Ucraina poate câştiga acest război”, a declarat Mircea Geoană, la Digi 24.

Mircea Geoană anunță când se va încheia războiul! Secretarul general adjunct al NATO vede Ucraina câștigătoare
Social media

Când se va încheia războiul?

Întrebat dacă se întrevede sfârșitul războiului, Mircea Geoană a declarat că, din păcate, finalul este destul de departe. Cu toate acestea Secretarul general adjunct al NATO a susținut că Ucraina poate câștiga războiul, iar la final Rusia va avea multe de pierdut.

„Dacă lucrurile vor trebui să meargă către un deznodământ, probabil că acesta nu va fi prea apropiat. Spun asta cu regret pentru că dorim cu toţii să vedem acest război încheindu-se şi suferinţele umane încetând. Dar este foarte posibil ca acest război să continue şi vom continua să susţinem Ucraina pentru că poate câştiga acest război şi într-un fel merită să câştige acest război prin modul cum îşi apără suveranitatea, independenţa şi demnitatea ca stat european. (…) Noi credem că Federaţia Rusă va avea numai de pierdut din prelungirea acestui conflict”, a mai spus Mircea Geoană.