Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are niciun gând de a pune capăt războiului început în Ucraina. Anunțul a fost făcut de Mircea Geoană. 

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre războiul care încă se poartă între ruși și ucraineni. La reuniunea șefilor militari ai apărării din NATO, Mircea Geoană a declarat că anul 2023 va fi unul dificil. De asemenea, oficialul a precizat că Alianța trebuie să sprijine Ucraina, oricât de mult ar dura totul. 

În urmă cu un an, președintele Rusiei a început un război cu dorința de a prelua controlul asupra Ucrainei și de a răpi libertatea oamenilor săi. Ghinionul a fost că oficialul rus a subestimat priceperea și curajul poporului ucrainean al forțelor armate și chiar a conducerii țării. 

Mircea Geoană: Vladimir Putin a subestimat priceperea și curajul poporului ucrainean

În același timp, spune Mircea Geoană, președintele Rusiei a subestimat unitatea și solidaritatea Alianței cu Ucraina. 

„Oferim asistență fără precedent pentru dreptul Ucrainei de a se apăra. Acest lucru a făcut diferenţa pe câmpul de luptă. Acest ajutor este esenţial pentru a contura viitorul Ucrainei”, a spus Mircea Geoană. 

Deși mulți oameni speră ca Vladimir Putin să pună. Războiului, acest lucru nu va fi posibil în următoarea perioadă, spune Mircea Geoană. Se pare că președintele rus nu are nici măcar un gând de a opri tragediile care au loc chiar lângă România. Secretarul adjunct al NATO a explicat că oligarhul rus se pregătește pentru un război de durată. Geoană a anunțat că Putin a mobilizat deja încă 200.000 de oameni care se antrenează în prezent pentru a merge la război. 

Mircea Geoană, anunț cumplit despre războiul dintre Rusia și Ucraina: Putin se pregătește pentru un război de durată

Vladimir Putin trimite încă 200.000 de ruși la război

În același timp, Putin a crescut producția militară și caută să facă rost de arme de la alte regimuri autoritare, inclusiv din Iran. 

„Dar, cel mai important, nu aveam nicio indicaţie că planurile sale s-au schimbat. Aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Anul 2023 va fi un an dificil şi trebuie să sprijinim Ucraina oricât de mult ar dura totul”, a mai spus Geoană. 

Număruldoi în NATO a explicat că Alianța trebuie sa îndeplinească directivele luate de liderii de la Summitul de la Madrid de anul trecut. NATO trebuie să își întărească apărarea pentru a face față atacurilor care pot veni din orice direcție. În același timp, s-au făcut progrese în extinderea rapidă a grupurilor NATO de luptă de pe flancul estic până la nivelul de brigadă. În același timp, au fost puse în alertă mai multe trupe. 

În final, Mircea Geoană a precizat faptul că războiul ar putea fi de lungă durată, fiindcă Kremlinul vrea să subjuge Ucraina. Cu toate acestea, el a precizat că acest război este unul fără noimă. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.