Reclamă
Reclamă

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este acuzat că a plagiat în teza de doctorat pe care a susținut-o, în urmă cu aproape 20 de ani, la ASE București, potrivit publicației Press One. Publicația arată că potențialul candidat la funcția de președinte al României a copiat cel puțin 78 de pagini din cele 279, recurgând la tehnica plagiatului prin traducere.

Conform Press One, Mircea Geoană ar fi tradus zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de către președinții americani Bill Clinton și George W. Bush, integrându-le în teza sa de doctorat, fără a cita sursa și fără a le trece în bibliografie.

Întrebat dacă a plagiat, Mircea Geoană nu a negat categoric. „Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afara regulilor din vremea respectivă. Acum… dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva,” a declarat acesta pentru Press One.

Reclamă

Organizația neguvernamentală „România Renaște”, care îl susține și promovează pe Mircea Geoană, a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, un apel pentru ca actualul secretar general adjunct al NATO să candideze la alegerile prezidențiale de anul acesta. Mesajul a fost prezentat de liderul mişcării, profesorul universitar Dumitru Borţun, care a precizat că Mircea Geoană ar putea să renunțe la funcția din Alianța Nord-Atlantică după summitul NATO de la Washington, care va avea loc în perioada 9-11 iulie.

Recapitulând, Mircea Geoană se confruntă cu acuzații de plagiat în teza sa de doctorat de la ASE București, acuzații care implică traducerea și integrarea unor pasaje din rapoartele anuale ale președinților americani Bill Clinton și George W. Bush, fără citarea surselor. În același timp, ONG-ul „România Renaște” l-a încurajat public pe Geoană să candideze la președinția României, sugerând că ar putea părăsi funcția sa actuală de la NATO după summitul din iulie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro