Autoritățile au declarat izolarea la domiciliu obligatorie. Cetățenii au voie să iasă din casă doar în situații absolut necesare, cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la locul de muncă. De luni seara, polițiștii au ieșit în stradă pentru a verifica persoanele plecate de acasă pe timpul nopții.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, a fost oprit și controlat de poliție marți seara, după emisiune. După cum este cunoscut, în stilul propriu, Badea a povestit cum a decurs controlul.

Reclamă

Moderatorul suspune că discuția a fost una plăcută, cu geamul foarte puțin deschis. Documentele au fost lipite de geam și verificate de polițist. Badea speră ca acesta să nu răcească, susținând că agentul tremura din cauza frigului.

„M-a oprit în trafic azi-noapte filtrul. Cinci minute am stat. Discuția a fost superbă, pentru că îți dai seama a fost frig. A venit unul, săracul, și tremura rău – sper să nu fi răcit. Se apropie de mașină cu masca pe față și eu dau să deschid geamul. Și el: ‘Nu deschideți geamul! Nu deschideți geamul! Doar puțin cât să ne auzim’, urla el. L-am deschis puțin. Era săracul speriat și el. ‘Lipiți documentele de geam’. Îi pun legitimația de serviciu și documentele. Și spune: ‘buletin aveți? lipiți-l de geam!’ Și spune CNP-ul prin stație. Apoi mi-a spus să aștept, după care că e în regulă”, a povestit Mircea Badea.