Ultima intervenție a șefului executivului, Ludovic Orban a dat naștere unui val de comentarii nu tocmai pozitive. Premierului i se reproșează atât lungimea discursului său, care a depășit o oră, ci și conținutul ambiguu al acestuia, care i-a lăsat pe mulț dintre cei care l-au urmărit destul de nelămuriți. Cu atît mai mult cu cât mesajele transmise de diverșii factori de decizie din România se cam bat cap în cap.

Și realizatorul emisiunii „În gura presei” s-a declarat destul de nedumerit după ce a încercat să prindă firul logic al declarațiilor premierului.

„Preocuparea pentru ce se va întâmpla după 15 mai este una legitimă. Prima dată au zis ‘se deschid hotelurile, dar nu ai voie să ieși din oraș’. Bun, deci o să mă duc la hotel în orașul în care locuiesc, ca să…nu știu exact ca să ce, dar ceva tot fac, dacă tot mă duc la hotel de banii ăștia. După care au zis ‘hai totuși’… Am încercat să înțeleg ce a vorbit Orban două ore, jur. Orice, ceva concret. Mi s-a părut un delir, adică reclamă la Ayahuasca ce am văzut”, a declarat Mircea Badea, în stilu-i caracteristic.

Realizatorul TV, în vârstă de 46 de ani, a avut ceva de spus și despre COVID-19, virus pe care nu-l consideră periculos pentru el, deși a dezvăluit că suferă de o boală autoimună, care ar putea complica lucrurile. Badea este convins că sunt afecțiuni, trecute cu vederea mai ușor, care pot cauza o simptomatologie mai severă.

„Mie, clar, mi-e frică de COVID. Nu de COVID în sine, fiindcă, aşa cred eu, sunt absolut convins că mie nu-mi face absolut nimic. Ba chiar cred că sunt foarte mari şanse să fiu asimptomatic, deşi am o boală autoimună destul de nasoală. Dar chiar şi-aşa, sunt şanse să fiu asimptomatic sau cu simptome uşoare.
Cred că m-am chinuit mult mai rău într-o vară când am luat de la fii-miu care a luat de la grădiniţă o viroză. Nu-mi aduc aminte să-mi mai fi fost atât de rău în viaţa asta. Eram zombi. Nu mai percepeam distanţe, nu mă percepeam pe mine, nu apreciam viteze, distanţe. Eram, pur şi simplu, zombi.” a mai spus Mircea Badea.