Mircea Badea critică dur inițiativa lui Marius Manole de a strânge fonduri pentru actorii care lucrează independent.

Badea critică vehement această campanie și menționează faptul că nici în ruptul capului nu ar contribui sau nu ar susține o asemenea inițiativă.

„Ajutați-ne și pe noi, „independenții”, care o ardeam de dreapta dar nu suntem capabili să dăm meditații. Dați un ban pentru morman! Cât tupeu au javrele astea?!?!?! Le donez o flegmă, fără coronavirus! Pe testate!”, a spus Badea pe rețele de socializare.

Badea a dezbătut această controvesată problemă și la televizor, în cadrul emisiunii pe care o prezintă.

„Marius Manole, Oana Pellea, Mihai Călin”, adică numai #rezist, ”în sprijinul actorilor din sectorul independent”. Aoleu, ia, în ce fel îi sprijină #rezist pe #actori independenți.
Hai să vedem cum îi sprijină: „Actorii Marius Manole, Oana Pellea, Mihai Călin, István Téglás – pe ăsta nu-l știu, Şerban Pavlu – nu e ăla care joacă în făcătura aia, alt #rezist și ăsta, Vlad Zamfirescu şi regizoarea Chris Simion au decis să tragă un semnal de alarmă.

Au!- faţă de situaţia artiştilor din sectorul independent în campania #ActorIndependent care îşi propune să strângă donaţii prin cont direct sau prin cumpărarea de bilete la spectacol virtual „inDEPENDENT de chirie
Auzi, e un spectacol virtual independent de chirie. Am crezut că e independent de Chirilă, dar nuuu, și Chirilă a zis că el e independent și, deci, trebuie să-l ajute statul, că el e independent.

Stai, mă, așa, deci, cum? Vai, stați puțin, că e foarte tare. Toate aceste personalități ale culturii și ale reclamelor la vopsea au decis să tragă un semnal de alarmă față de situația artiștilor din sectorul independent, în campania #ActorIndependent, care-şi propune să strângă donaţii prin cont direct sau prin cumpărarea de bilete la spectacol virtual „inDEPENDENT de chirie”.

Aproape tentant, ă? Vrei să vezi spectacolul „inDEPENDENT de chirie”? Nu, că eu trăiesc spectacolul dependent de chirie. Bă, băiatule, foarte tare. Rămași fără unica sursă de venit… Păi cum adică fără unica?
Aveau o sursă de venit? Care era sursa asta de venit? Că nu ne spun. Zice: rămași fără unica sursă de venit. Aia independentă, nu? Stați puțin: actorii din sectorul independent se află în situația de a nu-și mai putea plăti chiriile. Băi, ești nebun?

Băi, tătuțule, nu știam de ce mă doare atât de rău în cot. Am crezut că e reumatism. Stați, mă puțin, fraza asta este o bijuterie, „rămași fără unica sursă de venit”- care?- ”actorii din sectorul independent se află în situația de a nu-și mai plăti chiriile”.

Dar ce se întâmplă dacă nu-și mai pot plăti chiriile? Se întorc de unde au venit? Nu putem să permitem asta, mai ales că e vorba de independenți. Nu? Dar care era unica lor sursă de venit, nu știu, Arcub de la Primăria București, de exemplu? În independența lor, ei luau bani de la primărie. Au, au, au, cât de independenți sunt.”