Reclamă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) face un apel important la siguranță înainte de minivacanță. Zilnic, aproximativ 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină la cereri de ajutor. În plus, IGSU deschide temporar 6 puncte de lucru în județul Constanța și pe Autostrada Soarelui.

Pompierii sunt pregătiți să răspundă la solicitări în minivacanță. Echipajele de salvatori sunt pregătite pentru misiuni de asistență medicală de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor în situații periculoase. De la 1 iunie, vor avea loc mai multe controale de prevenire la unitățile de turism și agrement, în special cele cu un număr mare de turiști și care nu au autorizație de securitate la incendiu sau au avut deficiențe în trecut în privința prevenirii incendiilor și protecției civile.

IGSU, anunț pentru români înainte de minivacanță

Pompierii vor verifica și construcțiile sau amenajările destinate evenimentelor, precum concerte, festivaluri, spectacole, distracții și târguri tematice, precum și locațiile de cazare, cum ar fi campinguri și tabere școlare. Vor acorda atenție deosebită și zonelor sezoniere.

Pentru misiunile de urgență, pompierii vor utiliza peste 3.700 de mijloace tehnice, inclusiv echipaje de stingere, mașini de descarcerare și echipaje SMURD. De asemenea, vor fi pregătiți să ajute comunitățile și autoritățile în cazul unor situații neprielnică, cu motopompe și alte echipamente speciale.

Colaj Substantial

Pentru a facilita răspunsul în timp util pe traseul către litoral și în localitățile de pe litoral, IGSU va opera 6 puncte temporare de lucru. Unul dintre acestea va fi deschis pe Autostrada A2 la km 19, iar celelalte cinci vor fi în localitățile Agigea, Ciocârlia, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor din județul Constanța. Aceste puncte vor funcționa în perioada 1-6 iunie și vor avea personal specializat în stingerea incendiilor, prim ajutor și descarcerare.

Recomandările pompierilor pentru români

IGSU a emis și câteva recomandări pentru românii care petrec minivacanța de Rusalii:

  • Este important să aveți o atitudine preventivă și să vă protejați în timpul liber. Măsurile de autoprotecție pot preveni situațiile neplăcute și pot salva vieți și bunuri.
  • Vă rugăm să respectați indicațiile noastre și să nu utilizați focul în zone cu risc de incendiu și pe vreme vântoasă. Gătitul cu foc se face doar în locuri special amenajate și în condiții de siguranță pentru a evita incendii sau distrugerea proprietăților. Fiți vigilenți și stingeți focul înainte de a părăsi zona și supravegheați în permanență copiii pentru a preveni jocurile cu focul.
  • Înotați numai în locurile amenajate, evitând punerea vieții în pericol. Înotul poate fi periculos în râuri, iazuri, lacuri și în mare. Curentul puternic, adâncimea apei și alte riscuri pot duce la situații tragice. Nu subestimați pericolele! Chiar și persoanele bune înotătoare se pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse în curentul apei.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro