Ungaria continuă să încalce orice este impus de către Uniunea Europeană

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó s-a întâlnit joi cu rusul Serghei Lavrov.

Întâlnirea a fost la câteva ore după ce un oficial UE a declarat că statele membre au înțeles să nu se întâlnească cu oficialii ruși. Deoarece „nu are prea mult sens”. Szijjártó și-a justificat întâlnirea cu omologul său rus la New York. În marja Adunării Generale a Națiunilor Unite, scriind într-o postare pe Facebook că „pacea necesită negociere. Negocierea necesită dialog!”

Într-un videoclip însoțitor, el a spus că l-a întrebat pe Lavrov dacă s-a întâlnit cu alți miniștri de externe ai UE în timp ce se afla la New York. Și i s-a spus că nu este cazul.

Cum a decurs întâlnirea

Facebook

„Desigur, s-ar putea ca acasă, deputații, purtătorii de cuvânt al opoziției sau membrii presei de opoziție să critice întâlnirea mea cu Serghei Lavrov. Dar adevărul este că, dacă pacea nu se realizează fără dialog, aceasta nu se va realiza.

Și cred că de oriunde, aici, la Adunarea Generală a ONU, ar fi trebuit să se înceapă acest dialog. Și cred că dacă nu vor fi discuții despre pace în perioada următoare. Lumea se va confrunta cu consecințe și mai grave. Pe care ar fi bine să-l prevenim”, a adăugat el.

Întâlnirea lor a avut loc la doar câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al Comisiei UE. Peter Stano, a declarat reporterilor că „nu prea are sens să comunicăm cu conducerea rusă chiar acum. Deoarece Putin a confirmat ieri foarte clar pentru întreaga lume, exact în Ziua Mondială a Păcii, că este interesat nu de pace. Ci de continuarea agresiunii sale cu încălcarea Cartei ONU”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri dimineață o mobilizare militară parțială într-un discurs televizat adresat națiunii. Care ar putea vedea până la 300.000 de oameni recrutați pentru a se alătura războiului. El a confirmat, de asemenea, că vor avea loc rapid referendumuri în părțile controlate de Rusia ale Ucrainei. Pe care Kievul și țările occidentale au denunțat ca încercare de a le anexa rapid ilegal înainte ca forțele ucrainene. Care fac în prezent câștiguri rapide în estul țării să ajungă la ei.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.