Reclamă
Reclamă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri, după o călătorie într-un vagon modernizat spre Constanţa, călătorind cu ocazia lansării programului Trenurile Soarelui, că treptat, călătorii vor beneficia de mai mult confort și siguranţă în transportul feroviar datorită introducerii a 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi, alături de modernizarea a 139 de vagoane și 75 de locomotive.

„Estimez că în această toamnă va fi dat în circulaţie primul tren modernizat (format dintr-o locomotivă și 12 vagoane), iar până la sfârşitul anului, va circula cu călători și primul tren nou”, a adăugat ministrul Grindeanu, potrivit News.ro.

„Se poate mai repede şi în condiţii decente! După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral. Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar şi sunt foarte conştient de necesitatea continuării investiţiilor. Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privire la serviciile de transport public”, a afirmat Sorin Grindeanu, vineri, într-o postare pe Facebook, după călătoria pe ruta Bucureşti-Constanţa, la lansarea programului estival Trenurile Soarelui.

Reclamă

El a explicat că a călătorit cu un vagon din InterCity-ul spre Constanţa, unul dintre cele şase vagoane recent modernizate de CFR Călători, din fonduri proprii.

„Mai mult confort şi siguranţă în călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate şi 16 locomotive noi, achiziţionate de ARF prin fonduri europene (PNRR, PT, CEF), dar şi cele 139 de vagoane şi 75 de locomotive care sunt acum în proces de modernizare, în baza unor contracte (finanţate prin PNRR) încheiate de CFR Călători. Estimez că în această toamnă va fi dat în circulaţie primul tren modernizat (format dintr-o locomotivă și 12 vagoane), iar până la sfârşitul anului, va circula cu călători și primul tren nou. Pentru a crea imaginea completă a dezvoltării transportului feroviar în următorii ani vreau să mai aduc o clarificare: cele 119 trenuri noi autopropulsate au o configuraţie asemănătoare cu a garniturilor de metrou şi reprezintă practic echivalentul a aproximativ 450 de vagoane şi 119 locomotive”, a detaliat ministrul Transporturilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro