Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis să își dea demisia în plină plină criză de coronavirus, când sistemul medical este la pământ. Premierul Ludovic Orban a susținut, joi, 26 martie 2020, o declarație de presă la Palatul Victoria.

Ludovic Orban a declarat faptul că va transmite președintelui Klaus Iohannis demisia lui Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății. În aceste condiții, șeful statului trebuie să emită decretul de revocare.

Reclamă

Noul ministru va fi Nelu Tătaru, iar Orban a anunțat și primele măsuri pe care le va lua după demisia lui Costache.

” Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite, întărirea DSP pentru face față anchetelor epidemiologice, asigurarea condițiilor normale de viață pentru cei aflați în carantină, asigurarara dotărilor pentru Direcțiile de Sănătate, Urmărim în continuare creșterea capacității de diagnosticare. INSP în baza recomandărilor venit de la Comisia Europeană a instituit un sistem de dignosticare stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP conform cu recomandările de la nivel european”, a declarat Orban.