Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exprimat susținerea pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, propus de PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, în ciuda faptului că nu-și amintește de acesta ca fost student. Rafila a evidențiat absența unei rivalități directe cu Cîrstoiu și a subliniat importanța sănătății în administrația orașului.

În discuția avută la Prima TV, Rafila nu a reușit să-și aducă aminte de performanțele academice ale lui Cîrstoiu, deși a recunoscut că acesta îi fusese student. ‘Am avut mii de studenţi. Nu-mi aduc aminte’, a mărturisit Rafila, adăugând că Cîrstoiu i-a menționat că a obținut numai note de 10.

Rafila a discutat și despre selecția lui Cîrstoiu ca și candidat, subliniind că decizia nu a aparținut doar PSD, ci a fost una comună cu PNL. Ministrul a lăudat calitățile profesionale și de manager ale lui Cîrstoiu, menționând că alegerea unui medic pentru Primăria Capitalei reflectă o nevoie simbolică de sănătate în administrarea orașului.

Cătălin Cîrstoiu a primit și sfaturi pentru campania electorală din partea lui Rafila, care l-a încurajat să fie autentic și să se bazeze pe experiența sa în medicină și management. Rafila a negat orice posibilă amenințare la adresa funcției sale din partea lui Cîrstoiu, accentuând pe importanța continuității proiectelor în minister.