Lavrov a uimit din nou cu declarațiile legate de Republica Moldova

Se ascut din nou săbiile pe scena politică a Rusiei. Asta după ce Serghei Lavrov a făcut declarații controversate la adresa Maiei Sandu. Ministrul rus de Externe este de părere că Republica Moldova ar putea fi n”următoarea Ucraină”. Lavrov a avut mai multe aspecte de punctat la adresa Maiei Sandu și a modului în care aceasta conduce țara.

Lavrov, declarații dure despre Republica Moldova

Serghei Lavrov a scos la iveală imaginea deloc curată pe care Republica Moldova o are în ochii vecinilor, susține el. Ministrul rus de Externe a precizat mai multe aspecte pentru a-și susține punctul de vedere. Primul dintre acestea este legate de modul în care Republica Moldova și-a ales conducătorul. Lavrov susține că la baza acestui context au fost „metode specifice și nedemocratice”.

Ministrul de Externe al Rusiei a amintit în discursul lui și de România. Ținta era însă poziția președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a explicat Lavrov pentru canalul Rusia24.

De-a lungul războiului dintre Rusia și Ucraina,Maia Sandu și-a exprimat mereu preferințele în acest sens. Președintele Republicii Moldova a spus public că își dorește ca Ucraina să iasă victorioasă din acest conflict dur.

O altă declarație care a aruncat în aer opinia publică făcută de Lavrov este legată de Occident. Acesta a specificat că Occidentul nu spune adevărul legat de faptul că Rusia nu ar fi dispusă negocierilor în problema cu Ucraina.

Totodată, conform ministrului rus de externe, Occidentul vrea să întoarcă împotriva Moscovei și Republica Moldova, precum și Georgia.

Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială”, a precizat Lavrov.

Șeful diplomației ruse a menționat că cei aflați la conducerea Georgiei sunt axați pe interesele naționale. Cu toate că Occidentul ar încerca destabilizarea.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.