Ministrul român al afacerilor externe participă la discuții importante la Conferința de Securitate de la München

Data actualizării: 16/02/2025

Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, a participat sâmbătă la cea de a doua zi a Conferinței internaționale de securitate de la München, unde a desfășurat o serie de întâlniri bilaterale semnificative. Participarea sa a fost anunțată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Hurezeanu a purtat discuții cu senatori americani despre ingerințele străine în alegerile prezidențiale din România și metodele de prevenire a unor astfel de evenimente viitoare. Printre interlocutorii săi s-au numărat senatori americani, precum Jane Shaheen, James Risch și Christopher A. Coons. Discuțiile s-au axat pe securitatea în regiunea Mării Negre și modalități de consolidare a Parteneriatului Strategic România-SUA, mai ales în domeniul economic și energetic, alături de susținerea continuă a Ucrainei și implicarea în reconstrucția acesteia.

Ministrul român al afacerilor externe a subliniat importanța întăririi apărării pe Flancul Estic, insistând pe menținerea unei prezențe americane consistente în România. De asemenea, au fost analizate ingerințele străine în alegerile prezidențiale planificate pentru 2024 și au fost discutate măsuri de prevenire pentru evitarea repetării acestor imixtiuni.


Discuțiile cu omologul olandez au inclus și tema controversată a furtului tezaurului dacic de la Muzeul Drents. În întâlnirea cu omologul ucrainean, Hurezeanu a abordat problematica drepturilor minorităților naționale.

Citește și:

Ministrul Hurezeanu a purtat un dialog și cu ministrul de stat pentru afaceri europene al landului Bavaria, subliniind importanța comunității românești, care este cea mai mare din acest land german. În întâlnirea cu președintele Congresului European Evreiesc, Ariel Muzicant, au fost discutate teme privind angajamentul României în combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului.

Aceste întrevederi subliniază angajamentul României în cadrul relațiilor internaționale strategice și importanța priorităților de securitate națională și internațională. Participarea la Conferința de la München confirmă eforturile de colaborare și dialog cu partenerii săi internaționali.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe substantial.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨