Un inginer din județul Olt a încercat să păcălească institutia la care lucra efectuând inspecții de control în teren. Mai mult, bărbatul s-a folosit și de semnătură pentru a fi mai convingător.

A reușit să semneze nu mai puțîn de 70 de rapoarte în mod fraudulos. Cazul a fost luat în vizorul Corpului de Control al MADR care a trimis mai departe cazul către procurorii DNA.

”În județul Olt au fost verificări, dosare respinse de DAJ Olt au fost reîntroduse apoi la plată. Am trimis Corpul de Control, au verificat și au constat ceea ce respectivul angajat ne sesizase. S-a făcut anchetă administrative și s-au luat măsuri. Iar toate rapoartele de control au fost înaintate organelor de cercetare”, a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Inginerul din Olt a efectuat în luna martie controale în teren în cadrul programului guvernamental „Tomată“. Mai mult, bărbatul  a susținut  că aproape 70 de rapoarte poartă semnătura să, deşi nu el este cel care le-a întocmit.

Situația a fost descoperită întâmplător. În timp ce inginerul participa alături de colegii lui la invetarierea dosarelor din campania trecută a fost observată neclaritatea.

Cu toate acestea mai mult de jumătate dintre acestea erau dosare pe care inginerul din Olt le respinsese în urmă inspecţiei în teren.

”Erau nişte comune pe care eu n-am avut competenţă. (…)Cu inspecţia din teren s-a terminat drumul meu, dar punând aceste dosare în ordine, nu eu, toţi colegii, m-am pomenit cu numele meu pe alte comune. Şi-am întrebat ce caut eu când eu n-am fost niciodată, n-aveam ce călca acolo. Tot scrisul, de la cap la coadă, în numele meu“, a declarat inginerul.