Astăzi, într-o conferință de presă, noul Ministru al Muncii, Violeta Alexandru a vorbit publicului despre situația dosarelor de recalculare a pensiilor. Potrivit acesteia, cele mai mari probleme sunt în județele Alba și București, considerând că situația este o altă strategie marca PSD.

„Scurta prezentare a rezultatelor la care am ajuns. La două săptămâni de la prima situație cerută Casei Naționale de Pensii privind întârzierile dosarelor de recalculare a pensiilor, o situație semnalată de mii de pensionari, rezultatele demersului este ca numărul a scăzut la jumătate. Fata de 14.452 dosare cu termene mult depășite față de cele 45 de zile prevăzute în lege, am ajung 8.767 azi am ajuns”, a conchis ministrul Muncii.

De asemenea, Violeta Alexandru a menționat că înclină să creadă că problema este una marca PSD și că membrii nu vor să își asume.

„Înclin să cred că problemă fiind cunoscută de mai multa vreme, sunt dosare întârziate de peste un an, a fost o strategie deliberată de a se prelungi perioadă tocmai pentru ca urmează sa fie implicații financiare pe care PSD nu vrea să și le asume”, a declarat ministrul Muncii.