După adoptarea oficială a noii Legi a pensiilor în România, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au transmis mesaje importante referitoare la această reformă. Schimbările semnificative pe care le aduce noua lege au fost enumerate de ambii oficiali, subliniind importanța și beneficiile acestei modificări pentru pensionarii din România.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a subliniat că adoptarea noii legi reprezintă un moment istoric pentru sistemul de pensii din România. El a menționat că această lege este una bună pentru pensionari, eliminând inechitățile acumulate de-a lungul timpului.

Baciu a enumerat o serie de prevederi noi care vor aduce echitate în sistemul de pensii, precum noua formulă de calcul a pensiilor, acordarea de puncte suplimentare de stabilitate pentru cei cu stagi de cotizare mai mari de 25 de ani și reduceri din vârsta standard de pensionare pentru mamele care au născut și crescut copii.

Daniel Baciu: În 2024 vor avea loc două creșteri de pensii

Daniel Baciu a anunțat că în anul 2024 vor avea loc două creșteri de pensii, cu o majorare a punctului de pensie cu 13,8%. De asemenea, începând din luna septembrie a acelui an, pensiile vor fi recalculate în baza noii formule de calcul din lege. Baciu a subliniat că nicio pensie nu va scădea în urma acestui proces de recalculare.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a transmis un mesaj entuziast pe Facebook, afirmând că noua lege a pensiilor reprezintă o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Ministrul Muncii, anunțul dimineții pentru milioane de pensionari: Adevărul este unul singur!

Ea a subliniat că această lege corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, și între cei care încasează indemnizația minimă socială. De asemenea, adoptarea legii va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, care îngheța pensiile românilor până în 2070.

Reforma sustenabilă și beneficiile pentru salariați

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că reforma adusă de noua lege a pensiilor este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Ea a menționat că această reformă este la fel de importantă și pentru salariați, răsplătind munca și contributivitatea, încurajând natalitatea și stimulând continuarea studiilor.