Reclamă
Reclamă

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat joi, la Interviurile Digi24.ro, că exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep va începe conform planului, în ciuda protestelor activiștilor de la Greenpeace.

„România, la fel cum au procedat toate statele cu astfel de resurse și cum procedează încă toate statele care au astfel de resurse, trebuie să-și exploateze zăcămintele, resursele de gaze naturale. România nu trebuie să fie dependentă de alte țări și aici Rusia s-ar bucura cel mai tare. Federația Rusă s-ar bucura, dacă am oprit proiectul, pentru că am fi obligați să importăm și de la ei gaze naturale,” a declarat Fechet.

Ministrul a subliniat importanța exploatării pentru crearea de locuri de muncă, investiții și asigurarea independenței energetice a României, menționând că deschiderea exploatării se va face în conformitate cu cele mai noi norme de protecție a mediului.

Reclamă

Mircea Fechet a abordat și argumentele activiștilor Greenpeace, afirmând că nu le-a înțeles foarte bine și că aceștia „nu reprezintă interesele statului român.”

„Ei solicitaseră oprirea emiterii acordului de mediu, însă autoritatea competentă pentru acest act administrativ este Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, nu Ministerul Mediului. Am foarte mare încredere în colegii mei și știu că atunci când emit un astfel de document, studiază foarte bine toate aspectele legate de protecția mediului,” a adăugat Fechet.

Ministrul a menționat că, din informațiile pe care le deține, impactul de mediu pentru proiectul Neptun Deep este mic comparativ cu beneficiile și poate fi gestionat fără a afecta Marea Neagră.

Colegii din Ministerul Mediului și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța sunt pregătiți să susțină avizele de mediu în instanță, dacă va fi necesar, împotriva eventualelor contestații ale activiștilor.

Mircea Fechet a adăugat că încearcă să evite comentariile despre potențiale decizii ale instanțelor, dar rămâne optimist în privința începerea exploatării gazelor naturale din Neptun Deep.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro