Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat astăzi că numeşte un nou şef de cabinet. Alesul ministrului este nimeni altul decât Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere al Criminalităţii Organizate din Alba.

În luna iunie a anului 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat, în primă instanţă, pentru mai multe infracţiuni, printre care cea de spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, toate acestea fiind mai târziu anulate pentru că erau doar acuzaţii false.

Reclamă

El a susținut de mai multe ori că dosarul a fost „fabricat” de către șefii săi și mai mulţi procurori. Adevărul a ieşit la iveală, iar fostul procuror şef DIICOT Ioan Mureşan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean, au primit pedeapsa cu închisoarea pentru acuzaţii grave aduse la adresa lui Berbecean, iar acum inculpaţii luptă şi cer cu disperare în instanţă interzicerea vânzării cărţii lui Traian Berbeceanu, carte intitulată „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care autorul vorbeşte despre aceştia şi despre nedreptăţile aduse lui.

„Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevărului prin interzicerea cărții?” a fost reacția lui Berbeceanu pe Facebook.

După hotărârea de astăzi a ministrului, actualul şef al cabinetului ar trebui să îşi ia în primire postul începând cu săptămâna viitoare.