Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău scenariu în privința unui potențial război în Europa. În acest context, Pistorius consideră că reintroducerea unei forme de serviciu militar obligatoriu ar putea deveni necesară, informează Deutsche Welle.

Pistorius a subliniat miercuri, în Camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, necesitatea consolidării forțelor armate ale Germaniei. „Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029”, a menționat ministrul.

„Trebuie să promovăm măsuri de descurajare, pentru ca situația să nu se înrăutățească”, a adăugat el, punând accent pe importanța finanțelor, materialelor și personalului pentru atingerea acestui obiectiv.

Ministrul Apărării a afirmat că, în caz de urgență, Germania are nevoie de „tinere și tineri puternici, care să poată apăra această țară”. În acest context, Pistorius a subliniat posibilitatea introducerii unei „noi forme de serviciu militar”, care „nu poate fi complet scutită de obligații”.

Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011. Conform unui sondaj realizat în martie, aproximativ jumătate dintre cetățenii germani sunt de acord cu reintroducerea acestuia.