Reclamă
Reclamă

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avertizat că s-ar putea produce pene de curent în zilele următoare din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Într-o intervenție la Digi 24, Burduja a subliniat că este posibil să apară probleme din cauza consumului record de energie.

„În momentul în care ai condiții meteo aparte, că vorbim de caniculă, furtuni, de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea și pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să reducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a declarat Burduja.

Burduja a adăugat că „E posibil să apară. În acest moment n-am văzut o recurență mai mare a acestui fenomen.”

Reclamă

România importă deja energie pentru a putea acoperi consumul, plătind prețuri uriașe. Potrivit datelor oficiale, România are a doua cea mai scumpă energie din Europa, costurile fiind mai mult decât duble față de Germania sau Franța.

Alerta vine în contextul în care meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară, fiind cel mai extins cod roșu emis vreodată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Urmează cel mai cald weekend din această vară, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar în București se va înregistra un grad distanță de recordul lunii iulie.

Astăzi și mâine, aproape toată țara se află sub cod portocaliu de caniculă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro