Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că începând de săptămâna viitoare vor ajunge în școli 10 milioane de teste de salivă. Inițial, contractele de achiziție cereau 18,5 milioane de teste. Însă contestația acelui operator economic a fost respinsă. Contractele au fost încheiate de IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a invitat la sediul instituției furnizorii cu care trebuiau să încheie contractele. Ele aveau în vedere obținerea a 18,5 milioane de teste rapide pe bază de salivă în scopul depistării coronavirusului.

Ce a transmis IGSU

Consiliul Național de Soluționare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestația depusă de un operator economic. Trei dintre cele 4 contracte au fost semnate astăzi, iar cel de-al patrulea urmează să fie semnat astăzi, potrivit IGSU.

„Primele 10.000.000 bucăți teste vor fi recepționate în cursul zilei de mâine, 22.01.2022. Urmând ca în cursul aceleiași zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Școlare Județene/Municipiul București, conform planului de distribuție elaborat de Ministerul Educației, astfel încât acestea să fie disponibile în unitățile de învățământ în cursul săptămânii viitoare.”, a transmis ieri, IGSU

Ministrul educației a făcut anunțul. Săptămâna viitoare vor ajunge 10 milioane de teste de salivă în instituțiile școlare
pixabay.com

Preșcolarii, elevii și angajații din învățământ vor primi teste începând de saptămâna viitoare

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste. Atât  pentru preșcolari, elevi cât și pentru angajații din învățământ. La solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă.

Toate acestea, pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare. Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vă reamintim că Raed Arafat anunţa pe 5 ianuarie că obținerea testelor COVID pentru școli a fost blocată. La scurt timp, pe 10 ianuarie, tot el transmitea că în ultima zi s-a făcut contestație pentru achiziția primului lot de teste, iar aceasta a fost blocată din nou.