Marcel Boloș a mers vineri, 11 august, în vizită la Trezoreria București. Aici, a discutat cu angajatele de acolo, dar a avut ocazia să vadă și în ce condiții lucrează. Ministrul și-a făcut cruce când a văzut ce se întâmplă acolo.

Ministrul Boloș și-a făcut cruce când a văzut ce se întâmplă la Trezorerie

Măsurile de austeritate ale Guvernului, prin care încearcă să economisească bani la buget, au înfuriat anumite categorii de bugetari.

Angajații din domeniul fiscal au ieșit pentru a doua zi în stradă în mai multe orașe din țară. Toți sunt nemulțumiți se planurile Executivului și cer coaliției să renunțe la măsurile anunțate.

O astfel de manifestație a avut loc și la Trezorerie. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a fost invitat vineri dimineață, 11 august de angajatele de aici „la o cafea.” Doamnele de acolo i-au arătat demnitarului în ce condiții lucrează.

Boloș nu a putut să ignore mobila veche, sau diferitele lipsuri cu care se confruntau angajatele. Acestea i-au mărturisit că nu primesc suficiente materiale pentru a-și îndeplini sarcinile. Moment în care ministrul a avut o reacție neașteptată: a exclamat, apoi și-a făcut cruce.

-Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd.

-Nu mai avem hârtie., i-a semnalat o altă angajată.

-Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!, a exclamat ministrul.

Ce spune Marcel Boloș despre tăierile de salarii și posibile disponibilizări

Cu angajații în stradă, Marcel Boloș a vorbit despre pachetul de măsuri ce urmează să fie implementat de Guvern. Acest a clarificat că nu este vorba de disponibilizări și că oamenii nu-și vor pierde locurile de muncă.

Există însă anumite schimbări care-i vor afecta pe bugetari, în special pe cei cu venituri peste 10.000 de lei. Aceștia nu vor mai primi bonuri de masă sau de vacanță. De asemenea, vor fi reduse și anumite sporuri.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a spus că unele instituții își vor mai pierde din șefi.