Ministrul Transporturilor, a decis sa faca schimbari majore intr-una dintre institutiile statului. Eliminarea Consiliului de Administratie din cadrul Autoritatii Aeronautice vine dupa un control amanuntit. In cadrul acestuia au fost descoperite nereguli grave. \

Reclamă

 Ministrul Bode a luat masuri drastice

Ministrul Lucian Bode a dispus acum demiterile in lant pentru nereguli gasite in urma cu ceva timp. mai exact, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a desfasurat la inceputul anului o cercetare in cadrul institutiei. In luna aprilie a fost emis raportul  in baza caruia, Bode a hotarat demiterea intregii conduceri. Astfel, sefii Autoritatii Nationale de Aeronautica au fost pusi pe liber pe rand. Potrivit Libertatea, insitutia a mai fost in trecut luata in vizor. Marul discordiei a afost atunci ipoteza ca pilotii ar trece examenele intr-un mod necinstit.

Reclamă

Demiterea in timpul sedintei

Ministrul a luat decizia de ”a taia” in masa contractele membrilor Consiliului de Administratie intr-un mod neobisnuit. Se pare ca joi, in timpul unei sedinte pe Skype, a avut loc intreaga modificare. Mai mutm in timpul conferintei online, cei 7 sefi au primit fiecare o  indeminizatie de peste 12.000 de lei. In fruntea conducerii s-a aflat pana la momentul dmeiterii, Armand Petrescu. Din noua structura a Consiliului de Administratie pentru moment  Alexandru Anghel, care a ocupat functia director general al Aeroportului Iași şi coordonator de proiecte la Aeroportul Braşov,  colonelul Andre-Decebal Andreiaş, fost şef al Inspectoratului de Aviaţie MAI din Caransebeş  dar si Nicolae Stoica, fost director al CIAS (actual AIAS) – Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviației Civile. Pana la o oarecare masura,insitutia va functiona in aceasta formula.

Ministrul lucian Bode l-a demins pe Armand Petrescu din fruntea ACCR