Cu sărbătorile de iarnă care bat la ușă, toți ne pregătim cum știm mai bine pentru Crăciun. Cu toate acestea, pentru soldații plecați pe front nu există această perioadă a anului. Datoria lor față de țară este mai importantă decât orice altceva.

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă s-a decis să facă o vizită soldaților aflați în Afganistan. Împreună cu acesta, acolo au mai fost prezenți Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Reclamă

Aceștia au vizitat atât Baza Militară Kandahar,cât și pe cea din Kabul. Au fost aranjate întâlniri între soldați și miniștrii, iar Nicolae-Ionel Ciucă a dorit să facă câteva promisiuni reprezentanților noștri pe front:

„Militarii noștri merită tot respectul. Și de aceea ne aflăm noi astăzi aici, să vă arătăm respect. Aceasta este datoria și responsabilitatea noastră! Am ținut neapărat să ajungem în Afganistan înainte de sărbători, pentru a ne întâlni cu militarii, și a le transmite mesajul nostru de apreciere și prețuire pentru tot ceea ce fac pentru Armata României și pentru țară. Acestea nu sunt cuvinte lipsite de conținut, ci vin în contextul în care, stând de vorbă astăzi cu liderii misiunii (n.b. „Resolute Support”), feedback-ul a fost cât se poate de pozitiv și de laudativ pentru modul în care militarii români își îndeplinesc misiunea, pentru probitatea lor profesională, pentru disponibilitatea la efort și sacrificiu, pentru camaraderia lor”