O veste bună vine pentru Armata Română, care va primi noi dotări. Încă din luna septrembrie a anului trecut, există un proiect promovat, iar în primăvara acestui an vor fi finalizate demersurile. Anunțul a fost făcut chiar de către Vasile Dîncu, Ministrul Apărării.
Armata României are nevoie de mai multe dotări, care sunt pe cale să înceapă. Vasile Dîncu a declarat la baza militară din Mihail Kogălniceanu marți, 15 martie 2022, că există în desfășurare acest proiect. Suma care este prevăzută este de 1,4 milioane de lei. Proiectul urmărește achiziționarea unui sistem de drone. Ministrul Apărării a menționat faptul că această schimbare reprezintă adaptarea țării noastre la ultimele tendințe. Astfel, va fi îmbunătățită aviația fără pilot.
Schimbări pentru Armata Română. Ce a declarat Ministrul Apărării
Despre noul proiect care se fală în desfășurare și ar trebui finalizat în această primăvară, Vasile Dîncu a spus că este unul destul de interesant. În valoare de 1,4 milioane de lei, acest proiect are șapte sisteme.
„Este un proiect care are o valoare de 1,4 miliarde de lei, cu şapte sisteme, un proiect foarte interesant. Ne bazăm foarte mult pe industria românească, pentru că avem în industria privată românească câţiva producători importanţi şi acest proces de achiziţie este în curs. Sperăm că în această primăvară vom finaliza toate demersurile legale pentru aceasta”, a spus Ministrul Apărării, la baza militară.
Ce prevede și cum arată strategia militară a României, pentru următorii doi ani
În luna august a anului 2021, a fost aprobată Strategia militară a României, de către Guvern. Acest document vizează noile schimbări în ceea ce privește securitatea și apărarea Alianței Nord-Atlantice și ale UE. Astfel, potrivit documentului, vor fi opt brigăzi de manevră și două de sprijin de luptă pentru Forțele Terestre. Cele două comandamente de divizie rămân în continuare, iar pentru sprijinirea misiunilor vor exista trei baze logistice.
„România îşi consolidează apărarea naţională şi îşi prezervă interesele naţionale în Marea Neagră şi la fluviul Dunărea, cu structurile şi capabilităţile proprii, până la activarea mecanismelor de funcţionare tip Articol 5/NATO sau Articol 42/7/TEU, precum şi prin dezvoltarea cooperării cu partenerii strategici, aliaţii din proximitate şi prin iniţiativele regionale de cooperare militară”, se arată în strategia care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.