Reclamă

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, respinge ideea că fermierii români ar vopsi carnea de pui, o practică condamnată public de Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu. „Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii”, afirmă Barbu, subliniind că principala sursă de hrănire a puilor este porumbul și că România este un important producător și exportator de carne de pui, cu aproape 400 de milioane de pui produși anual.

Controversele au apărut în urma avertismentelor lui Constantinescu despre firme care ar recurge la vopsirea cărnii de pui pentru a-i îmbunătăți aspectul, un gest considerat un „atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”. Deși controlul acestei probleme nu intră în atribuțiile directe ale Ministerului Agriculturii, ci în cele ale ANSVSA, ministrul a asigurat că se așteaptă un raport clar care să lămurească situația.

ANSVSA, conform declarațiilor ministrului, este în proces de verificare a acestor acuzații, iar ANPC a anunțat deja că primele controale au identificat unele nereguli la un număr restrâns de producători, subliniind că s-au luat măsuri pentru a asigura un nivel înalt de protecție a consumatorilor.

Această dezbatere evidențiază încă o dată necesitatea unor controale stricte și a transparenței în întregul lanț alimentar. Afirmațiile ministrului Barbu și ale Președintelui Constantinescu arată cât de divergente pot fi opiniile în ceea ce privește practicile agricole și modul în care acestea afectează consumatorii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro