Reclamă
Reclamă

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va efectua o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a informat un comunicat de presă al MAE.

Şefa diplomaţiei române va avea totodată întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, cu formatori de opinie şi Think Tank-uri americane.

Ministrul Afacerilor Externe va participa la deschiderea Forumului Economic România-SUA, unde, în calitate de keynote speaker, va sublinia potenţialul de dezvoltare a relaţiilor economice România-SUA, inclusiv prin cooperare bilaterală în materie de energie şi în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei.

Reclamă

Organizată în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, vizita va oferi ocazia unei treceri în revistă a progreselor înregistrate în relaţia bilaterală, în cooperarea pentru consolidarea securităţii euro-atlantice, cu accent pe regiunea Mării Negre, precum şi pe identificarea modalităţilor de întărire în continuare a Parteneriatului Strategic România-SUA.

Dialogul la nivel de şefi ai diplomaţiilor va prefigura lansarea celei de-a IX-a sesiuni a Dialogului Strategic România-SUA, a cărui agendă cuprinde subiectele cele mai importante ale cooperării dintre ţările noastre. Discuţiile, la care vor participa demnitari, reprezentanţi ai ministerelor de resort, se vor concentra asupra cooperării în materie de securitate şi apărare, schimburilor economice, securitate energetică, relaţii interpersonale, dar şi cooperare în materie de justiţie şi afaceri interne, cu accent pe accederea României în Programul Visa Waiver.

Vizita Luminiţei Odobescu în SUA include atât consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, cât şi întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Securității Naționale al SUA, formatori de opinie și Think Tank-uri. În plus, șefa diplomației române va participa la Forumul Economic România-SUA, unde va sublinia potențialul de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale și cooperarea în eforturile de reconstrucție a Ucrainei.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro