Vestea a fost așteptată de șoferii din România

Ministerul Finanțelor republică proiectul Hotărârii de Guvern care vizează plafonarea tarifelor RCA. Totul în contextul în care ASF a apelat la modificarea proiectului de act normativ care viza înghețarea prețului polițelor RCA pe o perioadă de 6 luni.

A fost republicat proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA

Șoferii din România așteptau cu sufletul la gură detalii legate de controversata sferă a polițelor de asigurare. Ministerul Finanțelor a republicat ieri proiectul în acest sens. Astfel, noua modificare adusă acestei forme prevede ca tarifele aplicate să fie aceleași precum la începutul acestui an, din februarie 2023.

Varianta inițială a acestui proiect a fost înlăturată după ce Autoritatea pentru Siguranță Financiară a cerut acest lucru. Prima variantă a proiectului prevedea ca tarifele din sfera RCA să fie plafonate la prețurile din martie anul trecut.

Așadar, toți șoferii trebuie să știe că tarifele de primă în forma maximă sunt stabilite după nivelul propriilor tarife de primă, acestea fiind practicate până acum de asiguratori din 28 februarie 2023. Acestea au o valabilitate de 6 luni.

” Sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, conform proiectului de Hotărâre de Guvern.

Noile prețuri vor fi percepute pentru polițele încheiate până la data intrării în vigoare a acestei hotărâri de Guvern.

„Comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată de asemenea în proiect.

„Prima medie RCA subscrisă de societăţile de asigurare autorizate şi supravegheate de A.S.F. în luna februarie 2023, ultima lună încheiată la data propunerii proiectului de act normativ, pentru poliţele cu valabilitate de 12 luni, convertită în clasa de Bonus-Malus B0, este mai mică decât tariful de referinţă RCA publicat de A.S.F. în data 07 martie 2023, pentru majoritatea categoriilor de vehicule”, conform Ministerului Finanțelor.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.