Reclamă

Ierarhia de admitere la liceu 2024 a fost publicată de Ministerul Educației miercuri, 10 iulie. Ierarhia pentru admitere conține lista absolvenților de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională, ordonați după media de admitere la liceu – care este media notelor de la examene – și ținând cont de mai multe criterii de departajare în cazul candidaților cu medii egale. Primul criteriu de care se ține cont este media generală a claselor V-VIII, în premieră din acest an. Completarea corectă a fișei de admitere este crucială și necesită atenție sporită, având în vedere criteriile de departajare între candidați.

Poziția în ierarhie e foarte importantă atunci când elevii se gândesc la opțiunile lor. Anul acesta, ISMB a alocat 15.052 de locuri la clasa a IX-a la liceele teoretice și tehnologice din București, adică cu 434 de locuri mai multe decât anul trecut, când au fost 14.618 de locuri, potrivit edupedu.ro.

Ministerul Educației a publicat marți, 9 iulie, același ghid ca cel de anul trecut pentru elevii care dau Admiterea 2024 la liceu. Singura modificare a fost grafica documentului. Materialul a fost publicat inclusiv de ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Fișele de înscriere la admitere liceu 2024 se completează în perioada 11-22 iulie. Această procedură se realizează la școală, în prezența părinților și a profesorului diriginte. Elevii vor fi anunțați înainte cu privire la ziua și ora programării.

Înainte de a completa cererea de înscriere, elevii și părinții acestora ar trebui să întocmească o listă cu specializările dorite. Orientativ, ar trebui verificate ultimele medii de intrare din anii școlari trecuți și poziția elevului în ierarhia județeană și pe București publicată pe site-ul Ministerului Educației.

Codurile specifice fiecărei specializări se trec în ordinea preferințelor, pe orizontală, în căsuțele din josul paginii.

Numărul de opțiuni ar trebui să fie cât mai mare. Motivul? „Calculatorul nu va trece la următorul candidat până când nu verifică toate opțiunile elevului clasat în fața acestuia și până când nu-l repartizează pe acesta la una dintre ele”.

Codurile se completează cu foarte mare atenție. Prea puține opțiuni, prea puține coduri sau coduri introduse eronat pot duce la o repartizare nedorită.

După completarea fișei de înscriere și introducerea opțiunilor în calculator, elevul și părinții acestuia vor primi fișa completată pentru a o verifica. Este extrem de important ca toate informațiile să fie corecte înainte ca cererea să fie semnată. În cazul în care se observă greșeli, elevii le pot corecta înainte ca fișele să fie listate.

După depunerea fișelor de înscriere urmează repartizarea computerizată a elevilor la liceele dorite.

Pe 24 iulie are loc repartizarea computerizată și comunicarea rezultatelor. Apoi, în perioada 25-30 iulie, elevii vor depune dosarul de înscriere la școlile la care au fost repartizați.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro